I dag spiste jeg alene og brukte en halv gul løk, et fedd hvitløk, en tredjedel av en squash, en halv boks hermetiske tomater og omtrent like mye aubergine som squash. Først stekte jeg hvitløken og løken i litt olivenolje, før jeg hev i auberginen og squashen og ventet til det også så stekt ut. For at dette skulle blitt en noe mer autentisk ratatouille, skulle jeg på dette tidspunktet tilsatt paprika, men den manglet i kjøleskapet, og jeg tenkte at det fikk gå.
I paprikaens fravær var det på tide å helle over tomatene. Jeg kjøper stort sett hele tomater, jeg sparer 3 kroner, og det er veldig lett å knuse dem i mindre biter selv ved hjelp av stekeredskapet. En kan selvsagt bruke ferske tomater om en foretrekker det (det gjør jeg, tror jeg). Til slutt må det krydres. Jeg tok i salt, pepper, litt grønnsaksbuljong, timian og basilikum. Har en provencekrydder vet jeg at det også fungerer fint, og en kan gjerne presse over litt lime også.
Jeg hadde også tenkt å ha kidneybønner i gryta som proteinalibi, men har du sett på maken, det var tomt for det også i kjøkkenhylla mi. Så jeg må vel spise egg til frokost i morgen om jeg har livet kjært. Jeg lot i hvert fall ratatouillen uten paprika koke mens jeg lagde potetmos av et par poteter som har ligget og ventet på å bli stappe siden desember. Endelig ble det!
Spiste i sengen med et glass appelsinjus. Fest.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar